3 redenen waarom iedereen VR moet proberen

Virtual reality (VR) is de toekomst van gaming en entertainment. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere werkelijkheid: de virtuele omgeving. In deze blog lees je 3 redenen waarom iedereen het eens moet proberen.

Virtual reality (VR) is de toekomst van gaming en entertainment. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere werkelijkheid: de virtuele omgeving. Virtual reality maakt allerlei ervaringen mogelijk die je in het echte leven niet zomaar kunt hebben. Kortgezegd: het onmogelijk wordt mogelijk gemaakt! Maar wat is virtual reality eigenlijk en waarom moet iedereen het eens proberen?

Wat is virtual reality?

Virtual reality, oftewel virtuele werkelijkheid is een omgeving die via een computertechniek met een speciale virtual reality bril en controllers te beleven is. De bril registreert, terwijl je beweegt, elke beweging van je lichaam, waardoor het lijkt alsof je écht in een andere wereld bent. Hierdoor is VR enorm geschikt voor het spelen van levensechte games. Naast gamen kan VR ook gebruikt worden voor het trainen van personeel in de zorg en het onderwijs en voor het ontwerpen van gebouwen. VR maakt het bijvoorbeeld mogelijk om door gloednieuwe gebouwen te lopen zonder dat er nog maar een steen in de grond zit.

3 redenen waarom je Virtual Reality moet proberen

  1. Unieke ervaring

Door middel van VR beleef je unieke ervaringen die anders, in het ‘echte’ leven te duur of onmogelijk zouden zijn. Beleef bijvoorbeeld het is om te lopen met dinosaurussen, een kasteel te beschermen met pijl-en-boog of racen op bekende F1 circuits. Virtual reality lijkt zo echt dat je hersenen ook daadwerkelijk geloven dat je op een andere plek bent. Een goed voorbeeld daarvan is Richie's plank (zie voorbeeld hieronder).

  1. Compleet andere wereld

De naam zelf zegt het eigenlijk al. VR is een virtuele realiteit. In tegenstelling tot augmented reality, die een virtuele toevoeging biedt aan de echte wereld, stap je bij virtual reality in een compleet andere wereld. Daarnaast zorgt het gebruik van de VR bril voor een stukje veiligheid. Wanneer het virtuele avontuur je te veel wordt, hoef je alleen maar jouw VR bril af te zetten.

  1. Toegankelijk voor iedereen

Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt werkelijkheid met virtual reality. De eindeloze mogelijkheden van virtual reality maken het ook zo leuk! Door middel van de VR bril kun je kiezen naar welke virtuele werkelijkheid je wilt gaan. Is de gekozen omgeving toch niks voor jou? Dan zet je gemakkelijk de bril af en kies je een andere omgeving of een ander spel om te spelen.

Bij Kobalt gebruik je ook controllers om interactie hebben met de VR omgeving, het is niet alleen de wereld beleven maar je kunt meer dan alleen rondlopen

Het aanbod van Kobalt

Bij Kobalt hebben we verschillende VR Experiences. Zo kun je op zombies jagen in The Hallow of tegen een ander team in de toekomst in NanoClash. Daarnaast bieden wij ook spellen aan zoals De Mol waarbij jullie in het mooie landschap van Nieuw-Zeeland op zoek gaan naar het teamlid die jullie opdrachten saboteert. En als laatste The Heist waarbij je samen met je team assisteert bij een uit de hand gelopen bankoverval. Hieronder vind je een compilatie van de experiences.

Of wil je juist thuis genieten van virtual reality? Wij verhuren ook vr brillen, zodat jij samen met vrienden thuis de wereld van virtual reality kan ervaren. Je huurt de Oculus Quest 2, die veel games meebrengt zoals Pavlov VR en Beatsaber.

Huur hier jouw VR bril

Ben jij klaar om met jouw vrienden, familie of collega’s het avontuur aan te gaan? Reserveer nu en maak er samen een onvergetelijk moment van!