Het verschil tussen elektrisch karten en benzine karten

Electric karting, oftewel elektrisch karten, is de toekomst van het kartracen. Onze karts van Tomkart uit Zwitserland zijn volledig elektrisch. Maar wat is de reden van een kartbaan met elektrische karts? En wat zijn precies de verschillen tussen een elektrische kart en een kart op benzine?

Uitdagend en meer snelheid

Met elektrische karts kan jij jezelf echt uitdagen. Alle karts beginnen met een basissnelheid, maar leg jij de ronde in een snelle tijd af? Dan kun je de volgende ronde nog sneller. Dit omdat je als racer naar het volgende snelheidsniveau gaat! Daarnaast versnelt een elektrische kart een stuk sneller dan een benzine kart. Naast dat een elektrische kart snel kan optrekken heb je als racer ook nog extra power. Met de boosterknop kan je namelijk 5 seconden een extra boost in snelheid krijgen.

Een eerlijke race

Wat nog een verschil maakt tussen elektrisch karten en benzine karten is de techniek. De elektrische karts van Kobalt zijn namelijk uitgerust met een aantal technische snufjes. Dit zorgt voor veel meer controle over de karts, omdat ze op afstand volledig te monitoren zijn. Het personeel kan bijvoorbeeld zien wanneer een kart minder goed presteert. Deze kart kan dan van tevoren vervangen of gerepareerd worden, zodat het racen altijd eerlijk verloopt. Zo zorgen wij ervoor dat elke kart even goed werkt en dat iedereen een eerlijke kans maakt op een toptijd.

Veiligheid elektrische karts

Naast een eerlijke race is veiligheid op de kartbaan een erg belangrijk punt. Vanwege de technologie bij elektrische karts is het mogelijk om alle karts centraal stil te zetten wanneer er iets gebeurd is op de kartbaan. Ook kan er met elektrische karts kindvriendelijk worden gekart. Speciaal voor kinderen hebben wij kinder karting bij Kobalt. Onze elektrische karts kunnen namelijk in snelheid worden aangepast. Bij het kinderkarten worden de karts van de kinderen gelimiteerd tot een maximale snelheid van 25 km per uur. Zo kunnen kinderen vanaf 7 jaar meedoen in onze kinderheats.

kinderkarten Zwolle.

Milieuvriendelijk karten

Elektrisch karten betekent eigenlijk altijd minder uitstoot tijdens het racen. Doordat elektrische karts geen uitlaatgassen uitstoten zijn ze een stuk beter voor het milieu dan benzine karts. Een bijkomend voordeel van een kartbaan met elektrische karts is de luchtkwaliteit. Als je racet op een indoor kartbaan met benzine karts kan het vervelend zijn om in de benzinedampen van je voorgangers te moeten racen. Veel indoor kartbanen zorgen daardoor voor constante ventilatie door bijvoorbeeld de deuren van de hal open te zetten, ook in de winterBij elektrische karts komen geen uitlaatgassen vrij en is het dus niet noodzakelijk om de ventilatie constant te laten draaien of de deuren open te zetten 

Kortom: racen in een elektrische kart betekent racen in een krachtige kart zonder lawaai, zonder sterke geuren en zonder uitstoot. Naast de verschillen van een benzine kart, word je in een elektrische kart echt uitgedaagd om je eigen prestaties te verhogen.

Enthousiast geworden over elektrisch karten? Race op onze gloednieuwe indoor kartbaan en ontdek hoe snel jij bent.