Hoe beleef ik VR?

Bij ons ga je samen als groep op avontuur in een levensechte virtuele wereld. Onze [VR experiences]() zijn dé teamervaring van de 21 eeuw waarbij je even ontsnapt aan de realiteit. Onze locaties bieden 100 m2 vrije ruimte VR experiences. Je kunt dus vrij door de speelhal wandelen. Na een uitleg en VR introductie gaan jullie samen op missie. Klaar om in een virtuele wereld te stappen en het onmogelijke te ontdekken?


Hoe kan ik mijn gereden tijden terug zien?

Na elke ronde zie de gereden tijd op je stuur voorbij komen en na afloop staan alle uitslag op het Tv scherm. Hier kan jij je beste tijd aflezen.


Hoe kom ik bij Kobalt?

Kobalt is gevestigd in de IJsselhallen in Zwolle. Bekijk hier hoe je ons makkelijk kunt bereiken.


Hoe lang duurt een heat?

Een heat duurt bij ons 10 minuten.


Hoe lang van tevoren moet ik aanwezig zijn?

Je moet minstens een kwartier van tevoren aanwezig zijn. Als je niet op tijd bent dan kan het zo zijn dat je aan een andere wordt toegewezen. Dit is alleen het geval op drukke momenten.


Hoe oud moet ik zijn om te mogen karten?

Je mag karten vanaf 7 jaar én als je langer bent dan 1 meter 25.


Hoe snel gaan de karts?

Kinderen beginnen op stand 4 van de 10. Op deze stand gaan de karts zo’n 20 km/h. Op de hoogste stand kunnen de karts 55 km/h halen!


Hoe werkt het snelheids systeem?

Dit is afhankelijk van hoe snel je de rondes rijdt. Alle kinderen beginnen op snelheid 4 van de 10, en alle volwassenen op snelheid 7 van de 10. Als je snel genoeg rijdt, mag je in de volgende ronde naar het volgende snelheidsniveau.


Ik ben niet zo’n gamer: Is Virtual Reality wel iets voor mij?

Kobalt biedt entertainment voor zowel jong als oud. Ook als je geen gamer bent krijg je bij ons de unieke mogelijkheid om virtuele werelden te ontdekken. Je hebt snel door hoe het werkt. Plezier gegarandeerd voor iedereen!


Ik wil met mijn kinderen komen karten, rijden er dan ook snelle karters op de baan?

Je kunt bij ons een kinderheat reserveren. In die heats zijn alle karts op een lagere snelheid ingesteld en zijn er geen snellere karters op de baan. Superveilig dus!


Kan ik ook met contact geld betalen?

Je kunt bij ons gemakkelijk met pin betalen. Het is niet mogelijk om met contant geld te betalen.


Moet ik betalen voor het parkeren?

Bij kobalt Zwolle kun je gratis parkeren. Vergeet niet om je gratis uitrijkaartje te vragen bij de receptie voor vertrek.


Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality is een omgeving die met computers wordt gegenereerd en via een speciale VR bril te beleven is. Het bootst een omgeving na die de fysieke aanwezigheid van plaatsen in de echte wereld of van een ingebeelde wereld simuleert, waardoor de gebruiker die omgeving kan beleven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de omgeving te verkennen en te manipuleren. VR is de toekomst van gaming en entertainment. Je wordt volledig ondergedompeld in een virtuele omgeving, waardoor de grenzen tussen realiteit en game vervagen. Zodra je de VR-bril opzet, zit je, als avatar, midden in het decor van het spel. Je ziet je medespelers naast je bewegen, en je kan gewoon met hen praten en samenwerken tijdens het spel.